Informaţii

Dificultate:[####......]
Timp necesar:180 minute
Porţii:8

Mere în aluat

Ingrediente

Foi

300 g făină
150 ml apă
1 linguriţă ulei
un vârf de cuţit sare
200-250 g unt

Umplutura

8 mere medii, dulci
8 linguriţe de zahăr
1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

Foaia de aluat se unge cu unt

Foi

1
Se face o coca din apă, făină , sare şi ulei. Coca nu trebuie să se lipească de mâini. Se întinde un dreptunghi (L=3l) . Untul se împarte în 4-6 părţi.
Aluatul se împătureşte
2
Se unge cu unt dreptunghiul şi se împătureşte. Partea stânga vine peste partea dreaptă (sau invers). Se dă la frigider 15-30 de minute, neacoperit. Se scoate şi se întinde iar un dreptunghi, invers direcţiei în care aţi întins data trecută, iar se dă la frigider 15-30 de minute. Operaţiile se repetă până se termină untul.
Aşa se împachetează

Umplutura

3
Se curaţă merele de coajă şi cotor. Se împarte coca în 8 parţi şi se intind pătrate, suficient de mari cît să le acopere. Se pune în fiecare măr câte o linguriţă de zahăr şi scorţişoară . Se iau colţurile opuse şi se prind în vârful mărului, apoi se iau celălalte două şi se unesc, acoperind astfel mărul.
Secţiune cu mărul în foietaj
4
Se pune în tavă foaie de copt (pergament), apoi merele. Se coc la temperatură de 350°F, 35 minute, în cuptorul bine încins. Când s-au rumenit sunt gata. Se pot încerca cu o furculiţă dacă s-au copt merele. Depinde şi de soiul de mere folosit.

Sugestii

Nu este obligatoriu să „paziţi” frigiderul, dacă lăsaţi chiar şi două ore între operaţii nu este nici o problemă.

Dacă merele nu sunt dulci o linguriţă de zahăr nu este suficientă, dacă puneţi mai mult tot sosul format o să se împraştie în tavă.


Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com