Informaţii

Dificultate:[######....]
Timp necesar:10 minute
Porţii:8 – 10

Icre

Ingrediente

50 g icre
50 g pâine
150-200 ml ulei
1 ceapă mică
zeama de lamâie
sare
2-4 linguri apă minerală

Mod de preparare

Icre frecate cu pâine
1
Se desară icrele dacă este cazul şi se storc bine. Se ia o felie de pâine de aproximativ 50 g şi se înmoaie in apa rece. Se stoarce bine şi se taie bucăţele mici.
Icrele amestecate cu ulei
2
Într-un castron amestecaţi icrele cu pâinea până se fac pastă sau puteţi lăsa bobiţele întregi, depinde cum preferaţi. Se toarnă o parte din ulei puţin câte puţin şi amestecă bine.
Icrele gata cu ceapă
3
Dacă puneţi prea mult ulei odată exista riscul să nu-l puteţi încorpora şi să se taie. Se pune zeamă de lămâie, iar ulei.Dacă nu mai „înghite” ulei puteţi pune puţină apă minerală care le şi albeşte. Se gustă şi se potriveşte de zeamă de lămâie şi de sare. Se taie o ceapă mică în cubuleţe mici şi se amestecă cu icrele. Se lasă la frigider câteva ore şi se servesc cu pâine proaspătă.

Sugestii

Când vă scapă prea mult ulei puteţi înclina castronul astfel încât uleiul sa se adune şi amestecaţi în partea de sus puţin cîte puţin. Puteti sa vă faceţi picurător dintr-o sticlă de plastic cu dopul găurit.

Dacă aţi reuşit să le tăiaţi le puteţi repara cu puţină pâine inmuiată. Adică, puneţi pâinea într-o farfurie adâncă şi puneţi puţin câte puţin din compoziţia tăiată amestecând mereu.


Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)  ·  Engleză

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com