Informaţii

Dificultate:[######....]
Timp necesar:90-180 minute
Porţii:25

Prajitură cu Fanta şi brânză

Ingrediente

Cantităţile sunt pentru o tavă de 26 cm × 32 cm.

Blat:

6 ouă
4 linguri făină
6 linguri zahăr
2 linguri cacao
1 linguriţă praf de copt
90 ml ulei

Crema 1:

500 g brânză de vaci
200 g zahăr pudră
250 g unt

Crema 2:

2 budinci de vanilie
1 l Fanta
3-4 linguri de zahăr

Mod de preparare

Blatul:

Se amestetecă ingredientele pentru blat
1
Se dă drumul la cuptor la 180°C. Se cerne făină cu cacaoa şi praful de copt. Se tapetează o tavă de 26 cm × 32 cm sau se pune hârtie de copt. Ouăle, de la temperatura camerei, se separă. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă gălbenuşurile sparte şi făina cernută. Se amestecă de câteva ori de jos în sus cu o spatulă. Se pune uleiul în etape şi se amestecă până la omogenizare avându-se grijă să iasă aerul din albuşuri.
Se toarnă compoziţia în tavă
2
Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica dacă blatul e făcut la mijloc. Dacă scobtioarea iese curată înseamnă că e facut. Se scoate din tavă şi se lasă la răcit.

Crema 1:

Se întinde cu o spatulă crema de brânză
3
Brânza de vaci se amestecă cu mixerul pentru a se fărâmiţa. Untul de la temperatura camerei se adaugă şi se amestecă, fie cu mixerul, fie în robotul de bucătărie. Se adaugă zahărul pudră şi se amestecă până amestecul capătă aspect de pastă. Dacă doriţi puteţi pune puţin zahăr vanilat sau esenţă de vanilie. Se gustă pentru a vedea dacă mai este necesar să adăugaţi zahăr. Acest lucru depinde de calitatea şi prospeţimea brânzei de vaci.
Se toarnă budinca cu Fanta peste brâza de vaci
4
În tava în care s-a copt blatul se asamblează prăjitura. Se pune blatul cu fundul în sus peste care se pune crema de brânză. Se întinde uniform cu o spatulă. Se acoperă şi se dă la frigider câteva ore.

Crema 2:

Prăjitură Fanta cu bânză de vaci
5
Se fac budincile de vanilie conform instrucţiunilor de pe cutie, înlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarnă peste stratul de brânză. Aveţi grijă să nu o turnaţi toată în acelaşi loc ca să nu faceţi gaură. Se dă la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi în pătrate sau romburi. Se serveşte rece.

Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com