Informaţii

Dificultate:[####......]
Timp necesar:80 minute
Porţii:12 – 16
Calorii:4720

Baclava

Cantităţile sunt pentru tava de 33 cm × 50 cm.

Ingrediente

250–300 g foi de plăcintă
150 g margarină
250 g miez de nucă
1 linguriţă scorţişoară
200 g zahăr
120 g miere
150 ml apă
1 linguriţă esenţă de vanilie sau apă de flori

Mod de preparare

1
Daca aveti foi congelate scoteţi-le cu cel puţin două ore înainte de a vă apuca de lucru. Foile se împart în 3 părţi egale. Nucile se macină în maşina de biscuiţi, după care se amestecă cu scoţisoara. Nucile se împart în 2 părţi egale.
Foile se ung cu margarina fierbinte
2
Se încălzeşte margarină. Se ia o foaie, se pune în tavă şi se unge, se pune următoarea foaie, se unge şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Peste foi se pune jumătate din nucile măcinate. Păstraţi pentru suprafaţa foi întregi.
Jumătate din cantitatea de nuci pusă peste jumătate din foi
3
Se aşează peste nuci foile (a doua treime) repetând operaţia făcută cu prima treime. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate. Se acoperă cu ultima treime foile unse.
4
Se acopera ca să nu se usuce şi se dă la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider şi se trece la portionarea baclavalelor. Se taie după preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se dă la cuptor aproximativ 25 de minute până se rumeneşte frumos.
Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua caldă.
5
Intre timp se face siropul. Se ametestecă apa cu zahărul într-o crăticioara la foc mic. După ce au dat în fiert de adaugă mierea, lasand compozitia să dea din nou în fiert. După ce a început din nou să fiarbă se adaugă vanilia, eventual rom sau apă de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.
6
Se servesc reci.

Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com