Informaţii

Dificultate:[###.......]
Timp necesar:60 minute
Porţii:4

Cod cu linte şi praz

Ingrediente

200-250 g linte
500 g praz
300 ml smântană de frisca
4 bucăţi cod file (800 g)
coaja de la o portocală
coaja de la o lămâie
20 ml ulei
2 frunze de dafin
15 ml zeamă de lămâie
sare şi piper

Mod de preparare

Se pune lintea la fiert
1
Se spală lintea şi se fierbe la foc mic cu foile de dafin şi puţină sare. Când lintea este fiartă (după aproximativ 20-30 de minute), se aruncă aproape toată apa. Se adaugă jumătate din coaja de portocală şi lămâie şi se amestecă. Lintea se transferă într-un vas termorezistent şi se întinde un strat uniform. La fund trebuie să fie puţin lichid ca să nu se prindă când o să puneţi mâncarea la cuptor.
Prazul călit şi amestecat cu smantâna dulce
2
În timp ce se fierbe lintea, se spală bine bine prazul de nisip, se taie felii subţiri şi se căleşte în ulei. Se amestecă frecvent pentru a împiedica arderea. Când este gata se adaugă 250 ml smântană dulce şi se dă într-un clocot. Se adaugă restul de coajă de portocală şi lămâie, zeama de lămâie şi piper după gust.
O porţie de cod cu linte şi praz
3
Se dă drumul la cuptor la 185° C. Peştele spălat şi tăiat în 4 bucăţi se aranjează pe patul de linte. Se sărează şi piperează. Se acoperă codul cu un strat uniform de praz. Pe fiecare bucată acoperită se pune câte o lingură din smântană rămasă. Se dă la cuptor aproximativ jumătate de oră până se face peştele şi se gratinează.

Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com