Mere in aluat

Informatii

Dificultate: 4
Timp necesar: 180 minute
Portii: 8

Ingrediente

Foi

300 g faina
150 ml apa
1 lingurita ulei
un varf de cutit sare
200-250 g unt

Umplutura

8 mere medii, dulci
8 lingurite de zahar
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Foi

1. Se face o coca din apa, faina , sare si ulei. Coca nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se intinde un dreptunghi (L=3l) . Untul se imparte in 4-6 parti.
2. Se unge cu unt dreptunghiul si se impatureste. Partea stanga vine peste partea dreapta (sau invers). Se da la frigider 15-30 de minute, neacoperit. Se scoate si se intinde iar un dreptunghi, invers directiei in care ati intins data trecuta, iar se da la frigider 15-30 de minute. Operatiile se repeta pana se termina untul.

Umplutura

3. Se curata merele de coaja si cotor. Se imparte coca in 8 parti si se intind patrate, suficient de mari cit sa le acopere. Se pune in fiecare mar cate o lingurita de zahar si scortisoara . Se iau colturile opuse si se prind in varful marului, apoi se iau celalalte doua si se unesc, acoperind astfel marul.
4. Se pune in tava foaie de copt (pergament), apoi merele. Se coc la temperatura de 350°F, 35 minute, in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit sunt gata. Se pot incerca cu o furculita daca s-au copt merele. Depinde si de soiul de mere folosit.

Sugestii

Nu este obligatoriu sa „paziti” frigiderul, daca lasati chiar si doua ore intre operatii nu este nici o problema.

Daca merele nu sunt dulci o lingurita de zahar nu este suficienta, daca puneti mai mult tot sosul format o sa se imprastie in tava.

Copyright ©2004, 2005 vulpeabucatar.com