Informaţii

Dificultate:[#####.....]
Timp necesar:170 minute
Porţii:2–4

Coaste cu sos

Reţeta modificată a lui Alton Brown

Ingrediente

700 g coaste de porc
12 linguriţe de zahăr maro
3 linguriţe sare
2 linguriţe chilli pudră
2 linguriţă de condimente amestecate (piper, enibahar, ceapă pudră, cimbru, etc)
225 ml vin alb
1 lingură oţet
1 lingură sos Worcestershire
1 lingură miere

Mod de preparare

Coastele frecate cu condimente
1
Se combină într-un castronel sau într-o ceşcuţă condimentele, apoi se toarnă într-un borcănel de condimente care are capacul cu găuri. Se pun condimentele şi se freacă coastele generos cu acest amestec. Pe partea cu carne se pun mult mai multe condimente. Se învelesc coastele în folie de aluminiu şi se dau la frigider minim o oră. Bucata de folie trebuie sa fie dreptunghiulară, puţin mai lungă decât coastele; se pun coastele cu partea cu carne în sus, se pune partea stângă peste parte dreapta iar capetele se pun în sus, peste. Aveţi grijă ca folia să nu fie găurită.
Se toarnă lichidul în folie
2
Se dă drumul la cuptor la 125°C. Într-o cană se amestecă vinul cu oţetul, sosul Worcestershire şi mierea. Se pun la microunde 1 minut, la temperatură maximă. Se desface un capat pe unde se toarnă lichidul. Se înclină puţin tava ca să se împrăştie uniform lichidul în interior. Se dă la cuptor timp de 2 ore şi jumătate. În tot acest timp nu se umblă la cuptor.
Coastele caramelizate cu cartofi la microunde
3
După ce s-a scos tava din cuptor se toarnă sosul format într-o crăticioară şi se pune la foc mic. Se amestecă din când în când până se evaporă vinul şi se îngroaşă. Se desface folia, se ung coastele cu acest sos şi se pun la broiler (grill). Se lasă până încep să se caramelizeze, se vede cum începe sa formeze bule, apoi se scot şi se servesc cu sosul rămas. Nu plecaţi de lângă aragaz până nu e gata (durează 4-7 minute). Poftă bună, sunt delicioase!!

Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)  ·  Engleză

Copyright ©2004, 2005 vulpeabucatar.com

Valid HTML 4.01! Get Firefox!